Bisschop Masiusstraat en omgeving
In 2025 en 2026 gaat de gemeente Tilburg de Bisschop Masiusstraat en omgeving aanpakken. Op deze website kunt u de voorbereidingen volgen. Deze website wordt regelmatig van een update voorzien.
Projectomschrijving
Op deze pagina vindt u meer informatie over de geplande werkzaamheden, over de locatie van het project en over de te doorlopen projectstappen. Er staat ook informatie over hoe zelf kunt bijdragen aan een fijne klimaatbestendige omgeving.
Tijdlijn met de projectstappen
Op deze tijdlijn vind je de verschillende fases van dit project. Tik op een fase voor gedetailleerde informatie.
Opknapbeurt gepland voor de Bisschop Masiusstraat en omgeving
Er wordt een extra riool aangelegd voor regenwaterafvoer, inclusief nieuwe aansluitingen op huizen en openbare ruimtes. Ook zullen er delen van het bestaande vuilwaterriool vervangen worden en gaat Enexis de stroomkabels vervangen.
Bij het opnieuw dichtmaken van de straat zal de meeste bestaande verharding niet meer terugkomen, maar vervangen worden door nieuwe materialen. Hierbij gaan we waar mogelijk de inrichting verbeteren, denk hierbij bijvoorbeeld aan meer groen in de straat of ruimere parkeerplaatsen en waterberging.
Dit is de projectlocatie
Zo komen we tot een nieuw ontwerp
Dit zijn de stappen die we zetten om te komen tot een nieuw ontwerp voor de Bisschop Masiusstraat en omgeving.
Voordat we starten met het ontwerpen, hebben we aandachtspunten en ideeën van bewoners verzameld. Meer hierover vindt je via de Informatie verzamelen pagina.
Het voorlopig ontwerp is inmiddels klaar. De feedback uit de buurt op het voorontwerp heeft ons geholpen bij het maken van het definitief ontwerp.
In de eerste helft van 2025 zal het definitief ontwerp verder technisch worden uitgewerkt in een zogenaamd bestek en wordt een geschikt aannemingsbedrijf gezocht voor de uitvoering. De uitvoering is gepland in 2025 en 2026.
Help mee aan een klimaatbestendige stad
We hebben steeds vaker te maken met stevige regenbuien, lange periodes van droogte en hogere temperaturen. Om voorbereid te zijn op het veranderende klimaat (klimaatadaptatie) neemt de gemeente de nodige maatregelen. Bijvoorbeeld door meer ruimte voor groen en water te maken of met de aanleg van een extra regenwaterriool. U kunt zelf ook meehelpen aan een klimaatbestendige stad. Bijvoorbeeld door uw tuin verder te vergroenen of door het gebruik van een regenton. Ga voor informatie, inspiratie en subsidies naar de site duurzamertilburg.nl.
Contactgegevens
Voor meer informatie, vragen en opmerkingen kan je contact opnemen met projectleider Frans van Bokhoven van de gemeente per email frans.van.bokhoven@tilburg.nl of via het telefoonnummer 06-53779344.