Graaf Engelbertstraat

De gemeente Tilburg gaat de Graaf Engelbertstraat, Graaf Walramstraat en Graaf Ottostraaten flink opknappen. Volg hier de voorbereidingen, bekijk het nieuwe ontwerp en stuur je reactie!

Informatie en tijdlijn

3. Uitvoeren

september 2021 – eind oktober 2021

Het definitief ontwerp is gereed. We hebben veel reacties uit de buurt gekregen op de vorige versie van het ontwerp. Fijn dat de buurt zo betrokken is, bedankt daarvoor. Er is zoveel mogelijk rekening gehouden met jullie ideeën en voorkeuren. Uit de reacties bleek bijvoorbeeld dat er meer behoefte is aan parkeerplekken, minder ontmoetingsplekken en dat veel bewoners positief zijn over meer groen in de buurt, maar liever geen nieuwe bomen in de straten zien. Met alle reacties uit de buurt op het voorlopig ontwerp is de gemeente aan de slag gegaan met het uitwerken van het definitieve ontwerp. Dit definitieve ontwerp zie je hieronder.

Definitief ontwerp

Definitief ontwerp Graaf Engelbertstraat, Graaf Walramstraat en Graaf Ottostraat
Definitief ontwerp, beweeg over de tekening om te vergroten
Legenda DO
Legenda; hier kan je zien wat de kleuren op de ontwerptekening betekenen. Beweeg over het plaatje om te vergroten

Er komen veel nieuwe parkeerplekken in de straten. Een aantal bomen in de zijstraten worden nu vervangen door groenvakken. Zo is er meer ruimte om te parkeren en blijft het uitzicht en lichtinval in woningen voor bewoners hetzelfde. Ook op andere plekken zijn nog een aantal parkeerplaatsen aan het ontwerp toegevoegd. Dit bleek mogelijk omdat we inmiddels weten dat een aantal bomen binnen de groenzones aan de Dillenburglaan van slechte kwaliteit zijn en gekapt moeten worden. Deze parkeerplaatsen worden voorzien van grasbetontegels en zijn water doorlaatbaar. De bomen direct langs de Dillenburglaan zullen op een later moment gekapt worden, hiervoor wordt een nieuw project opgestart.

Daarnaast hebben veel bewoners zich aangemeld voor geveltuintjes. Ook deze zijn nu in het definitieve ontwerp terug te zien.

Vergelijk het ontwerp

Bekijk de verschillen tussen het voorlopig ontwerp en het definitief ontwerp door de balk te verschuiven. Het definitief ontwerp wordt uiteindelijk aangelegd.

Definitief ontwerp Graaf Ottostraat
Definitief ontwerp Graaf Ottostraat
Definitief ontwerp
Voorlopig ontwerp Graaf Ottostraat
Voorlopig ontwerp
Graaf Ottostraat

Uit de reacties bleek dat veel bewoners liever geen nieuwe ontmoetingsplek hebben in de straat. Daarom is deze uit het definitieve ontwerp gehaald. Verder zijn een aantal bomen vervangen door plantvakken om meer parkeerplekken te creëren.

Definitief ontwerp Graaf Walramstraat
Definitief ontwerp Graaf Walramstraat
Definitief ontwerp
Voorlopig ontwerp Graaf Walramstraat
Voorlopig ontwerp
Graaf Walramstraat

Aantal bestaande bomen (grote, donker groene cirkels) worden vervangen door nieuwe bomen. Er worden extra parkeerplekken met grasbetontegels aangelegd.

Definitief ontwerp Graaf Engelbertstraat
Definitief ontwerp Graaf Engelbertstraat
Definitief ontwerp
Voorlopig ontwerp Graaf Engelbertstraat
Voorlopig ontwerp
Graaf Engelbertstraat

In de Graaf Engelbertstraat worden ook een aantal bestaande bomen (grote, donker groene cirkels) vervangen door nieuwe bomen. Er worden parkeerplekken met grasbetontegels aangelegd en een van de heesters wordt vervangen door een extra parkeerplek.

Het is helaas niet meer mogelijk om aanpassingen aan het ontwerp voor te stellen.

Meer informatie

Voor meer informatie kan je contact opnemen met projectondersteuner Nancy Sins van de gemeente. Zij is bereikbaar via haar e-mail nancy.sins@tilburg.nl.

Logo gemeente Tilburg
Logo Dolmans
logo Plein Civiel