Ga naar de inhoud

Abdijbuurt

De gemeente Tilburg gaat de Abdijbuurt flink opknappen. Volg hier de voorbereidingen, bekijk het nieuwe ontwerp en stuur je reactie!

Informatie en tijdlijn

De straten in de Abdijbuurt krijgen een flinke opknapbeurt. De straten worden vernieuwd en ook het parkeren, het groen en de speelplekken worden verbeterd. Hiervoor wordt een heel nieuw ontwerp gemaakt. Er wordt ook goed gekeken naar de verkeerssituatie. Zo is er aandacht voor de verkeersdrukte rond de school Rendierhof en de parkeergelegenheid in de straten.

Op deze website volg je de voorbereidingen, klik in de tijdlijn hierboven op de stap waar jij meer over wilt weten. We zitten momenteel in de stap ontwerpen.

Projectlocatie

Op de kaart hieronder kun je zien waar de Abdijbuurt ongeveer ligt.

De Abdijbuurt nu

Zo zien de straten er nu uit, in het nieuwe ontwerp komen deze plekken er heel anders uit te zien. Benieuwd? Klik dan op de pagina ontwerpen voor meer informatie.

Foto van Abdij van Rijnsburgplein
Abdij van Rijnsburgplein
Foto van Abdij van Egmondstraat
Abdij van Egmondstraat
Foto van Abdij van Lilbosstraat
Abdij van Lilbosstraat

Gebiedsvisie kenniskwartier

De Abdijbuurt ligt in het zogenaamde Kenniskwartier. Dit gebied ligt tussen de Ringbaan-West, Professor Cobbenhagenlaan, campus Tilburg University en de Westermarkt. De gemeente heeft een plannen gemaakt waarin staat hoe dit gebied er in de verre toekomst (2040) uit kan gaan zien. Ben je nieuwsgierig? Bekijk dan de gebiedsvisie kenniskwartier op website van de gemeente.

De website waar je nu bent gaat over het opknappen van de wijk op veel kortere termijn (2022). Als het mogelijk is houden we wel al rekening met de toekomstplannen voor het kenniskwartier.

Logo gemeente Tilburg
Logo Buro Bergh
logo Plein Civiel