Ga naar de inhoud

Heikant

De gemeente Tilburg gaat Heikant Zuid flink opknappen. Volg hier de voorbereidingen en bekijk het nieuwe ontwerp!

Informatie en tijdlijn

3. Uitvoeren

Begin april 2023

Het ontwerp is inmiddels klaar en vanaf de eerste week van April beginnen de werkzaamheden. Op deze pagina vind je alles wat met de uitvoering te maken heeft. Lees hier over de informatieavonden, planning, eventuele overlast en plaatsing van afvalcontainers tijdens de werkzaamheden.

We zullen deze pagina gedurende de uitvoeringsperiode geregeld actualiseren dus kom vooral at en toe even terug op deze pagina voor de laatste informatie.

Informatieavonden

De aannemer die de werkzaamheden gaat uitvoeren is Dura Vermeer. Voor aanvang van de werkzaamheden wordt je door de aannemer uitgenodigd voor een informatiemiddag of avond op maandag 6 maart op het ontmoetingscentrum Weberhof in de Hoffmannlaan.

  • Maandag 6 maart 13.00-16.00 uur: Inloop voor bewoners Hoffmanflat
  • Maandag 6 maart 19.00-21.00 uur: Inloop voor buurtbewoners Heikant Zuid

Ook komt er een wekelijks inloop spreekuur op woensdagen waar je vragen kan stellen aan de aannemer. De aannemer informeert je hierover. 

Planning & uitvoering

Er wordt gestart met de werkzaamheden in de eerste week van april 2023.  Om de overlast zoveel mogelijk te beperken worden de werkzaamheden in fasen uitgevoerd. Dit betekent dat steeds een deel van de wijk minder goed bereikbaar zal zijn. Per fase wordt de betreffende straat geïnformeerd door de aannemer. Er wordt gestart bij de Hoffmanflat.

Mogelijke overlast

De werkzaamheden kunnen geluidsoverlast geven of het werkverkeer kan overlast veroorzaken. Sommige woningen zijn tijdelijk minder goed bereikbaar. Tijdens de werkzaamheden zijn er minder parkeerplaatsen beschikbaar. De gemeente vraagt hiervoor je begrip.

Afvalcontainers

De (duo)containers moeten tijdens de werkzaamheden buiten de wegafzetting staan en goed bereikbaar zijn via verharde wegen. De ophaaldag blijft hetzelfde. De gemeente vraagt je de containers zo veel mogelijk bij elkaar te plaatsen. Alvast bedankt voor je medewerking.

Inspectie

Voor het begin van de werkzaamheden wil de gemeente een inspectie laten uitvoeren. Hierbij worden foto’s gemaakt van bijvoorbeeld voortuinen. Deze foto’s worden gebruikt als ‘nulmeting’. Mocht er dan iets tijdens de werkzaamheden beschadigen dan kan er makkelijk vergeleken worden hoe het er eerst uitzag en of er eventueel iets opgeknapt moet worden. Het bedrijf Quattro voert deze inspectie uit.

Meer informatie

Heb je nog vragen, dan kan je contact opnemen met Jeroen Willems, projectleider van de gemeente. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 062 966 67 51 en per e- mail jeroen.willems@tilburg.nl. 

Logo gemeente Tilburg
Logo Dolmans
logo Plein Civiel