Heikant

De gemeente Tilburg gaat Heikant Zuid flink opknappen. Volg hier de voorbereidingen en bekijk het nieuwe ontwerp!

Informatie en tijdlijn

1. Informeren

2019

Er ligt al een intensieve periode achter ons met veel gesprekken met allerlei verschillende mensen in en rond Heikant Zuid. En dat heeft veel opgeleverd. Zo weten we waarmee we rekening moeten houden in het nieuwe ontwerp. Niet alleen met alle wensen en ideeën maar ook met zaken die beter kunnen in de buurt.

Bewonersmarkt met de Heikantbus

Op 10 oktober 2018 zijn we met een echte Amerikaanse schoolbus de wijk in gegaan en hebben we samen met de bewoners door de wijk gereden. Tijdens deze bijeenkomst zijn veel waardevolle opmerkingen, wensen en ideeën vanuit bewoners verzameld.

Bewoners in gesprek met een van de begeleiders
Eerste bewonersbijeenkomst
Foto van bewoners voor de gele schoolbus
Met de bus de wijk in

Schetssessie in de Symfonie

Daarna is er nog een tweede bijeenkomst georganiseerd om de eerste versie van het ontwerp samen te bespreken. Tijdens deze avond hadden bewoners de mogelijkheid om mee na te denken over het ontwerp en zelf mee te schetsen.

Bewoners en begeleider rondom een tafel nemen samen het ontwerp door
Met elkaar in gesprek over eerste versie van het ontwerp
Tijdens de bijeenkomst konden bewoners zelf schetsen en meedenken over het ontwerp
Bewoners geven hun reactie op het ontwerp

Belangrijkste thema’s

Tijdens de twee bijeenkomsten kwamen een aantal thema’s sterk naar voren. Hieronder een overzicht van vaak benoemde onderwerpen.

Overlast en veiligheid

Overlast en veiligheid kwam meerdere malen naar voren in gesprekken. Bewoners voelen zich op een aantal plekken niet veilig, zeker ’s avonds in het donker. Het verbeteren van verlichting werd als een van de oplossingen voorgesteld.

Verkeer en parkeren

Bewoners hebben aangegeven dat parkeren niet overal even goed geregeld is. Soms zijn er te weinig parkeerplaatsen en op sommige plekken is de parkeersituatie niet duidelijk. Daarbij is het op een aantal plekken niet veilig voor fietsers en wordt er in een aantal straten te hard gereden.

Groen en onderhoud

Veel mensen hebben aangegeven dat ze groen in de wijk fijn vinden, het moet wel goed onderhouden worden. Mensen zouden verder graag zien dat er meer te beleven valt in de groenstrook naast het kanaal en dat het wandelen daar comfortabeler is.

De gemeente is inmiddels begonnen met de volgende stap in de planning; het verder uitwerken van het ontwerp. Je kan het ontwerp bekijken en ons je reactie via deze website sturen.

Logo gemeente Tilburg
Logo Dolmans
logo Plein Civiel