Ga naar de inhoud

Snelfietsroute F58

Er wordt een nieuwe snelfietsroute tussen Tilburg en Breda aangelegd. Volg hier de voorbereidingen, bekijk de route, het ontwerp en stuur ons je reactie!

Informatie en tijdlijn

We fietsen met z’n allen steeds vaker, en door de elektrische fiets ook steeds verder. Goed nieuws, want fietsen is niet alleen goed voor je gezondheid en het klimaat, maar het voorkomt ook files, parkeerstress en zorgt voor minder luchtvervuiling. Daarom investeert de gemeente Tilburg samen met andere Brabantse gemeenten en de provincie in het aanleggen van de snelfietsroutes. De nieuwe snelfietsroute F58 loopt van Tilburg, via Rijen en Dorst, naar Breda.

Kaart die de ligging van het gedeelte van de snelfietsroute F58 in Tilburg laat zien
Kaart met snelfietsroute F58 in Tilburg

Wat is een snelfietsroute?

Snelfietsroutes zijn brede en lange fietspaden die steden met elkaar verbinden. Het idee van een snelfietsroute is dat je comfortabel, veilig en snel kan fietsen. Om ervoor te zorgen dat je goed door kan fietsen heeft deze route zo min mogelijk bochten, kruispunten, en verkeerslichten. Verder krijg je als fietser zoveel mogelijk voorrang, dus je hebt onderweg bijna geen last van ander verkeer.

De F261 als voorbeeld hoe een breed en nieuw aangelegde snelfietsroute eruit komt te zien
Voorbeeld snelfietsroute F261 van Tilburg naar Waalwijk

Wil je meer weten? Klik in bovenstaande tijdlijn op de stap waar je meer informatie over wilt hebben. Bekijk de ontwerpen en lees meer over de uitvoering van het project.

Logo gemeente Tilburg
Het logo bestaat uit de tekst "Tilburg fietst!". Voor deze tekst staat een logo dat bestaat uit de getallen 013. Het is zo ontwerpen dat de getallen op een fietser lijken.
Logo Lekker door Rijen F58
Logo provincie Noord-Brabant
logo Plein Civiel