Ga naar de inhoud

Goirkestraat

De gemeente Tilburg gaat de Goirkestraat, Van Hogendorpstraat, Kapelstraat en Korte Hoefstraat flink opknappen. De uitvoering is gepland in 2023. Volg hier de voorbereidingen en laat ons weten wat jij belangrijk vindt!

Tijdlijn en menu

Over dit project

Welkom op de website voor het project Goirkestraat en omgeving. Met deze website houden wij alle geïnteresseerden op de hoogte over de voortgang van dit project en geven we de mogelijkheid om met ons mee te denken en te reageren op de ontwerpen.

In de Goirkestraat, Van Hogendorpstraat, Kapelstraat en Korte Hoefstraat gaan we de verharding en de riolering vervangen. Tegelijkertijd gaan we de straten klaar maken voor de toekomst. Dat betekent dat er een extra riool voor regenwater komt, om wateroverlast tijdens hevige regenbuien zoveel mogelijk te voorkomen. Waar het kan komt extra groen om voor verkoeling te zorgen. Het is de bedoeling dat de Goirkestraat van doorgaande route straks verandert naar een aantrekkelijk verblijfsgebied, waar het  prettig wandelen en fietsen is.

Kaartje met het projectgebied Goirkestraat
Projectgebied Goirkestraat en omgeving, klik of beweeg om te vergroten

Proces

Om voor 2024 de straat met haar nieuwe inrichting in gebruik te kunnen nemen, heeft de gemeente een bouwteam opgericht waarin naast de gemeente, ontwerpbureau RoyalHaskoning DHV en de beoogd uitvoerder Van Gelder samenwerken. De vierde partij die van belang is voor een geslaagde herinrichting dat bent u: de gebruiker, eigenaar, bewoner, student, ondernemer, museumganger, etc.

Vorig jaar heeft iedereen in de straat ons al via een online-enquête kunnen vertellen wat de belangrijkste punten zijn waar we rekening mee moeten houden bij het ontwerp. Deze informatie gebruiken wij in ieder geval bij het maken van het ontwerp. Het bouwteam maakt samen het ontwerp voor de nieuwe inrichting voor de straten binnen het project. We starten daarmee in april en willen in december klaar zijn, zodat het ontwerp in 2023 uitgevoerd kan worden.

Het projectteam deelt in de periode tot december, verschillende keren een ontwerp met u. Bewoners van de straten worden hiervan vanzelf door ons op de hoogte gebracht en hebben dan ook de mogelijkheid om ons een reactie geven. Wij proberen zo veel mogelijk rekening te houden met alle reacties, maar we moeten daarin soms ook keuzes maken. Natuurlijk leggen we dan ook uit waarom we bepaalde keuzes maken.

Doe met ons mee

Informatiebijeenkomst

Op 18 mei 2022 was in het Textielmuseum een informatiebijeenkomst voor de bewoners. De bewoners hebben toen kennis gemaakt met het team wat werkt aan dit project. Hieronder kunt u de presentatie bekijken die tijdens deze bijeenkomst is gegeven. In de presentatie vindt u onder meer informatie over de project aanpak, de samenwerking met de bewoners en de planning,

Meedenkgroep

Er zijn 14 mensen die zich hebben aanmelden voor de meedenkgroep. In deze groep praten bewoners en ondernemers met de ontwerpers over de dingen die zij belangrijk vinden. De meedenkgroep komt vijf keer bij elkaar.

De eerste bijeenkomst voor de meedenkgroep is op 25 mei om 17:30 uur. Dan lopen we samen een rondje door de straten om bijzondere en belangrijke punten te bekijken.

Contact

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u mailen naar goirkestraat@tilburg.nl of contact opnemen met Christine Schouten, de omgevingsmanager van de gemeente Tilburg. Haar telefoonnummer is 06-55862535.

Logo gemeente Tilburg
Logo RoyalHaskoningDHV
Logo Van Gelder
logo Plein Civiel